Плов

Раніше не готував плову. Не вмів просто, а читати рецепт ліньки було. І от одного разу працював я на весіллі другий день. Родич молодих, почав готувати плов. Робив він це на вулиці в справжньому казані (чи як його правильно назвати?) на багатті. Дуже цікаво було спостерігати а смакувати вже готовий плов, то справжнє задоволення. Отже, після майстер-класу, вирішив я здивувати дружину і приготувати плов в домашніх умовах самостійно.

Для цього я взяв продовгуватий рис, промив його і замочив у холодній воді, яка була на 1 см вище самого рису. Потім порізав м’ясо шматочками величиною  3 – 5 см, склав у чавунчик і почав його обсмажувати. Тим часом різав моркву і цибулю і кип’ятив кастрюлю води. Коли м’ясо майже обсмажилося, додав олії і ще трішки смальцю (можна трішки гусячого жиру додати), вкинув цибулю і моркву та продовжив смажити. Коли це все було готове, злив рис і поклав його обережно на готове м’ясо з цибулею і морквою зверху. Посолив, поклав нечищену головку часнику (саме так – нечищену), всипав приправи для плову і обережно залив киплячою водою щоб вона покривала на 2 см рис. Тепер протягом 20 хвилин на малесенькому вогні рис умлівав (можна довше, дивіться по готовності рису). До столу я подав його на великій глибокій тарілі, перевернувши чавунчик з пловом так щоб м’ясо і жир які були знизу просочили зверху рис. Дуже смачно і апетитно це виглядало.

Продукти:

Свинина 300г.,
морква  1 шт.,
цибуля 1 шт.,
рис 1 склянка,
часник 1 головка,
сіль за смаком,
приправа для плову.

Смачного вам!

Myroslav

2 коментарі

okSUNa Оприлюднено4:09 pm - Бер 18, 2011

В мене аж слина виділятися почала))) мій батько, коли готував плов, ще додавав у нього кизил – дуже специфічний присмак надає. Ось нещодавно придбала пароварку, треба буде спробувати приготувати в ній плов – має вийти не гірше, але здоровіше))

Vita Оприлюднено1:27 pm - Тра 26, 2011

Слав, що я можу сказати…жди в гості….